Much Ado About Nothing

Soms heb je van die zalige zomeravonden, die alleen maar leuker en leuker worden en waar je nog een week van na geniet. Zo'n avond hadden wij toen we besloten aan cultuur te doen. En wat voor een cultuuravond! Much Ado About Nothing - van Shakespeare - opgevoerd door de Oxford University Dramatic Society, op de binnenplaats van de Bodleian Library! Het wordt niet veel Engelser dan dat.

Het verhaal is een van die typische kluchten, zoals die ook elk jaar in het dorpshuis van West-Knollendam worden opgevoerd, alleen met betere grapjes. Claudio, vriend van Don Pedro, gaat trouwen met Hero, dochter van Leonato, broer van Antonio, maar Don John, broer van Don Pedro, maakt Claudio wijs dat Hero een affaire heeft met Borachio, maar dat is eigenlijk Margaret. Zodoende heb je een avondvullend programma.

Het interessantste liefdeskoppel bestaat eigenlijk uit Benedick en Beatrice, twee eigenzinnige figuren die gezworen hebben nooit te zullen trouwen maar toch ongewild voor elkaar vallen. 'I do love nothing in the world so well as you; is not that strange?' 'As strange as the thing I know not. It were as possible for me to say I loved nothing so well as you; but believe me not, and yet I lie not; I confess nothing, nor I deny nothing.' Zwijmel!


De acteurs waren ontzettend goed en het zal me niks verbazen als we die binnen een paar jaar terugzien in Engelse films of series. In het programmaboekje was te lezen dat ze allemaal Engels of drama studeerden en ze hadden bij elkaar al flink wat acteerervaring. Dat boekje hadden we er overigens in de pauze niet bij gepakt om ons te verdiepen in de synopsis van het stuk, maar om te overleggen welke man we het aantrekkelijkst vonden. Voorlopig is het een gelijkspel tussen Benedick en Leonato. We hadden ook alledrie een girl crush op Ruby Thomas, die met haar whiskey-en-sigarettenstem een zeer verleidelijke Beatrice neerzette.

Daarbij zag de set er ook fantastisch uit. Het stuk is gesitueerd in Messina en met de kleding en de muziek hadden ze er een jaren '50- maffiatwist aan gegeven. Hier in Oxford doen ze niks half, want de hele groep gaat nu op toernee door Japan en god weet waar. Gelukkig waren ze wel gewoon genoeg om na afloop een biertje te doen in The King's Arms, waar we ze 'zomaar' tegen het lijf liepen!

Sexy trailer ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten